مجله اینترنتی

چین برای اولین بار سه فضانورد را برای کار روی ایستگاه فضایی خود به مدار می‌فرستد

اولین گروه از فضانوردان چینی آماده می‌شوند تا چند روز دیگر برای کار روی ایستگاه فضایی جدید این کشور به مدار زمین بروند. احداث ایستگاه فضایی جدید چین بخشی از برنامه این کشور برای تبدیل شدن به قدرتی بزرگ در حوزه فضاست.

این ماموریت اولین سفر فضایی فضانوردان چینی در پنج سال اخیر خواهد بود و به نحوی می‌خواهد صدمین سالگرد تاسیس حزب کمونیست حاکم بر چین را در تاریخ ۱ ژوئیه (۱۰ تیر) جشن بگیرد. پنج‌شنبه همین هفته، موشک «لانگ مارچ 2F» از پایگاهی در صحرای گوبی در شمال غرب چین سه فضانورد را با فضاپیمای «شنژو-۱۲» به مدار خواهد برد.

این سه نفر قرار است سه ماه در ایستگاه فضایی تیانگونگ حضور داشته باشند تا رکورد بیشترین حضور در فضا را در میان فضانوردان چینی بزنند. به گفته «جاناتان مک‌دوول»، فضانورد مرکز اخترفیزیک «هاروارد- اسمیتسونین» این فضانوردان قرار است خانه جدید چینی‌ها را در فضا آماده کنند.

طبق اعلام سازمان فضایی چین، موشک «لانگ مارچ» و فضاپیمای «شنژو» هفته گذشته به سکوی پرتاب مرکز «جیوچوان» منتقل شدند. «شنژو-۱۲» قرار است به بخش اصلی ایستگاه «تیانگونگ» موسوم به «تیان‌هه» وصل شود که چندی پیش در مدار قرار داده شد.

تصویری از طرح چین برای ایستگاه فضایی تیانگونگ

چین طی یک سال و نیم آینده با ۱۱ ماموریت دیگر احداث ایستگاه تیانگونگ را کامل می‌کند. ۳ عدد از این ماموریت‌ها مجددا حامل فضانوردانی خواهند بود که جای خود را با فضانوردان قبلی عوض می‌کنند. «چن لن»، تحلیلگر شرکت GoTaikonauts که روی زمینه برنامه فضایی چین تمرکز دارد، می‌گوید: «همان‌طور که در روزهای ابتدایی ایستگاه فضایی بین‌المللی دیده بودیم، راه‌اندازی و فعال نگه داشتن ایستگاه‌ها کار پرجزئیات و پیچیده‌ای است.» او متذکر می‌شود که احداث ایستگاه فضایی بین‌المللی در واقع خیلی کندتر از ایستگاه چین انجام شد.

ایستگاه «تیانگونگ» در پایان کار سازه‌ای ۹۰ تنی خواهد بود که قرار است ۱۰ سال عمر کند. این ایستگاه اندازه خیلی کوچک‌تری نسبت به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد داشت و بیشتر به ایستگاه فضایی «میر» روسیه شباهت پیدا می‌کند که از سال ۱۹۸۶ تا ۲۰۰۱ مشغول فعالیت بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *