مجله اینترنتی

تصویر روز ناسا: خوشه‌ ستاره‌ای در نزدیکی ابر ماژلانی بزرگ

تصویر امروز ناسا که توسط تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده است، خوشه ستاره‌ای را نشان می‌دهد که در نگاه اول یادآوری از خوشه‌های ستاره‌ای کروی باستانی که در کهکشان ما وجود دارند، است. اما نکته تعجب‌آور اینجاست که اندازه و شکل خوشه ستاره‌ای نشان می‌دهد که این جرم متعلق به زمان‌های بسیار دور نیست.

در تصویر امروز ناسا چه می‌بینیم؟

ستارگان خوشه ستاره‌ای NGC ۱۸۵۰ بسیار جوان هستند و همین موضوع باعث شده است تا این خوشه ستاره‌ای خاص بوده و همتای شناخته‌شده‌ای در راه شیری نداشته باشد. همچنین این جرم یک خوشه ستاره‌ای دوتایی با یک خوشه دوم مملو از ستاره‌ است که در سمت راست تصویر و در مرکز خوشه بزرگ مشاهده می‌شود.

کپی‌رایت: NASA, ESA و P. Goudfrooij (STScI)

ستاره‌شناسان تخمین می‌زنند که ستاره‌های خوشه بزرگ پنجاه میلیون سال سن داشته باشند؛ درحالی‌که ستارگان در خوشه دوم جوان‌تر هستند و سن آن‌ها حدوداً چهار میلیون سال است. NGC ۱۸۵۰ در فاصله ۱۶۸ هزار سال نوری در نزدیکی حومه کهکشان ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد.

در سمت چپ تصویر رشته‌های گاز درخشانی دیده می‌شوند که مانند بقایای ابرنواختر در کهکشان ما، گواهی برای انفجارهای شدید ستاره‌ای هستند و نشان می‌دهند که ستاره‌های پرجرم اخیراً و به مدت کوتاهی در این منطقه حضور داشته‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *